Albanian . Azərbaycani . العربية . Bengali . Bosanski . Burmese . 中文 . Czech . Danske . Deutsch . English . Française . Hausa . Hungarian . Indonesian . Italiano . Kyrgyz . Macedonian . Malay . Malayalam . Nederlandse . Norwegian . Pashto . Persian . Portuguese . Serbiana . Sindhi . Spanish . Svenska .Swahili . Thai . Türkçe . اردو

Интелектуалната борба против дарвинизмот, најголемата измама на Деџалот (Антихристот) е добиена

Зошто Дарвинизмот е закана ?


Charles Darwin

Дарвинизмот е псевдо – паганска религија која на шансата гледа како на нешто божество.

Дарвинизмот е најголемата научна измама во светот.

Секое истражување што дарвинистите ја праваат во име на еволуцијата е целосна лага.

Теоријата на еволуција нема никаква врска со науката.

Идеологијата на Дарвинизмот е лажна религија измислена за да ги одалечи луѓето и општествата од верувањето во Господ. Суровата крварена идеологија се смета како правец или најголемо движење на Деџал (Антихристот) во последно време. И поради што општеството останува несвесна за ова, дарвинизмот ги охрабрува на: не- религија,  на војна, страдање, изолирање итн. Дарвинизмот е основен извор на сите не –религиозни движења како што се: атеизмот, комунизмот и материјализмот. Дарвинизмот претставува извор на сите војни, терористички акти,  убиства и геноцид, сцени на ужас, како и болести кои беа причина за трагедии во светот. Дарвинизмот е најстарата фарсна и лажна метода , подржана од Деџал (Антихристот).

Осврнувајќи кон идеите на Дарвинизмот , гледаме дека човекот е животно. Како последица дарвинистите сметаат и веруваат дека единствената вредност која може да му се доставува на човечките суштества е самата распределба на ова. Основната идеја на Дарвин може да се сумира како: " човекот е животно кој се бори". Тоа беше една идеологија врз основа на принципот: " опстанок на човекот " против кризата. Оние кои меѓу првите ја усвоиа дарвинистичката идеологија се одговорни за почетокот на првите крварени движења, како што се комунизмот и фашизмот во светот, кои предизвикаа ужасно страдање. Повеќе од 250 милиони луѓе умреле за време на Втората Светска Војна, која почна под влијание на идеите на Дарвинизмот и тоа преку фашистички и назистички движења, и повеќе од 1 милијарда лица загинаа во актите на политичкото угнетување на комунизмот и еден нераскажен број на жртви како резултат од тероризмот. И двете од овие филозофии повторно изворот или суровото потекло го имаат од Дарвинизмот.

Без исклучок сите државни конфликти, војни и акти на терор кои продолжуваат и ден денес произлегуваат од Дарвинизмот. Ова е причината зошто идејата на Дарвинизмот ја претставува најлошата корупција на Деџал (Антихристот) во последните времиња во кои живееме. Единстевниот начин да се распространува верувањето во Господ (Алах) низ целиот свет е дека треба веќе да заврушуваа оваа страдање и несреќа и сето ова да се постигне преку елиминирање на оваа паганска религија – Дарвинизмот.

Без исклучок сите државни конфликти, војни и акти на терор кои продолжуваат и ден денес произлегуваат од Дарвинизмот.

Ова паганска религија е вкоренето во општа измама, затоа е многу лесно научно да се елиминира оваа суеверна вера - т.н. еволуција. 21 – от век е време кога нелогичноста и заблудата на оваа лажна теорија треба да се напушти целосно од сите погледи. Секако како што може да се гледа од овој сајт, кога измамата на еволуцијата ќе биде напуштена, оваа религија на Дрвинизмот, која го измами целиот Свет и предизвика безброј злосторства, ќе исчезне целосно.

Лажниот Господ на Еволуционистите е случајноста


Во рамките на глобалната експозиција г – дин Аднан Октар на нелогичноста на идејата на среќата, судбината итн.

Според Дарвинистите сите прекрасни и неверојатни развидности во животот, на Земја дојдоа “ случајно“. Дарвинистите случајноста ја преземале како Бог во нивните очи и сметаат дека несвесните и лошите настани претставуваат единствено потекло на овој комплексен животен систем на прекрасни и славни моменти.
Дарвинизмот успеа да ги изиграва луѓето со едноставност и глупава конзистентност. Навистина е големо чудо да ги слушаме некои професори за време на нивните предавања во универзитети, после тоа сите оние научници кои студирале и истражувале со години, да зборуваат за случајни настани кои не поседуваат апсолутно никаква интелегенција, пресметајќи ги нив како креативни – способни суштества за размислување, и донесување на одлуки или пак пресметувајќи ги нив како создавачи на  креативни биолошки системи.

Случајноста е лажниот Господ на Дарвинизмот, кој наводно создал се, па дури прави и чуда. Според Дарвинизмот времето и случајноста се одлично способни за да се донесе се во постоење. Оваа ирационална верба покажува дека случајноста може да го постигне она што човечките суштества не можат да го постигнат, и во некој начин случајноста поседува: мудрост, знаење, вештини и поголеми вештини во споредба на оние на научниците и нивните лаборатории. Ова е очигледно невозможно за некој кој е добро информиран, човек кој мисли со способност на судењето за да се согласува со ваква изјава. Навистина, делата кои г - дин Аднан Октар (Харун Јахја) ги има напишано, со цел да укаже на невалидноста на теоријата на еволусијата во изминатите 30 години , беа профитабилни особено за умните луѓе кои знаат и умеат да размислуват со здрав ум кои истотака сметаат дека еволуцијата не е ништо друго освен празен изговор.

Во рамките на глобалната експозиција г – дин Аднан Октар на нелогичноста на  идејата на среќата, судбината итн. заклучил дека дарвинизтите во последно време се помалку и помалку го употребуваат зборот: “случајно“.

Дарвинистите кои бараат сметка за потеклото на животот во еволуционистички термини користејќи сосема нелогични сценарија, всушност не се во состојба да објаснат дури како еден протеин може да дојде до постоење и тоа спонтано.  Овој е првиот факт и меѓу најважните кој треба да се знае во врска со дарвинизмот и неговите измами. Секоја бајка што тие ја покажуваат за создавањето на животот е измислена. Начинот како ова излезе на виделина и се открива од страна на милиони живи фосили кои останаа непроменети милиони години го предизвикува и крајот на Дарвинизмот.

Две основни доволни аргументи за падот на Еволуцијата

1. Една сама протеина ја има упропастена целосно еволуцијата.

Дарвинистите можат да напишат многу книги полни со лажни формули, да создадат лажни фосили колку сакат, да направат демагошки напади врз научни докази, да закачат постери со фантастични илустрации и да се претставуваат како изложби за време на еволуцијата, но ниту еден од овие не може да го промени фактот за нивен пораз. И сето ова бидејќи дарвинистите НЕ СЕ СПОСОБНИ ДА ДАВААТ ЕДНО ОБЈАСНУВАЊЕ ВО ВРСКА СО ПРАШАЊЕТО: ОД КАДЕ ПОТЕКНУВА ПРОТЕИНАТА ЗНАЧИ КАКО Е ДОЈДЕНО ДО НЕГОВО ПОСТОЕЊЕ. Веројатноста на протеинот кој се смета и како основен елемент за создавањето на живите суштества, да дојде во животот сам по себе е нула. Тоа е така, затоа што протеинот е од суштинско значење. Нема потреба да се оди на прекрасните детали на оваа сложена и славна структура. Фактот што една протеина не може да се формира во отсуство на други протеини сам по себе е ДОВОЛНО ЗА ДА СЕ УНИШТИ ДАРВИНИЗМОТ. .

Во прилог:

 • АДН – е важен за да се формира еден протеин
 • АДН – не може да се формира без протеини
 • - Протеините не можат да се формираат без АДН
 • Протеините не можат да се формираат без АДН
 • Протеините не можат да се формираат во отсуство на протеини
 • Протеините не можат да се формираат без рибозоми
 • Протеините не можат да се формираат без АРН
 • Протеините не можат да се формираат без АТП
 • Протеините не можат да се формираат без митокондрии за создавање на АТП
 • - Протеините не можат да се формираат без клеточното јадро
 • - Протеините не можат да се формират без цитоплазма
 • - Протеините не можат да се формират во отсуство на една органела во клеката
 • Протеините се потребни за постоење и функционирање на сите органели во клетката
 • Не може да постојат протеини без овие органели.

Да кажеме едноставно:

Цела клетка е потребна за да се формира еден протеин, значи е невозможно да се формира еден протеин во отсуство на клетка, ние денеска гледаме на нејзината комплексна и совршена структура но, од која што сме во состојба да разбереме само мал дел. Еволуционистите треба да излезат со нови сценарија пред овие факти.

Еден од овие еволуционисти е Ричард Дакинс и некои други дарвинисти кои тврдаат: на една "спонтана повторувана молекула", која е целосно смешна и е наменета само за измама. НИТУ ЕДНА МОЛЕКУЛА ВО ЧОВЕЧКИТЕ КЛЕТКИ НЕ ПОСЕДУВА СПОСОБНОСТ ДА СЕ РЕПЛИЦИРА (ПОВТОРУВА) СПОНТАНО, БЕЗ ПОМОШ НА КОЈА БИЛО ДРУГА МОЛЕКУЛА.

Како што видовме Теоријата на Еволуција претрпе ужасен пораз уште од почетокот. Начинот како дарвинистите , немоќни пред еден единствен протеин, настојуваат да ги измамат луѓето под идејата за разновидност на животот во Земјата , претставува јасен показател на измамата на Еволуцијата.

2.- Еволуцијата се урна и претрпе колапс пред 350 милиони фосили

Дарвинистите повторно прават трикови кога станува збор за фосили. Тие постојано ги лажаат луѓето преку лажните преодни форми кои тие самите ги измислуваат, со лажни илустрации и погрешни реконструкции и модели. Тие ги користат овие техники со цел проширување на своето условување. Но, факт е дека никогаш ниту еден еволуционист бил во можност да држи еден фосил и да каже: " ние донесовме доказ за Еволуцијата" бидејќи таквото нешто е невозможно. НЕ ПОСТОИ НИТУ ЕДНА ПРЕОДНА ФОРМА.

Оваа е шокантно за луѓето кои биле изложени на дарвинистичката индоктринација за многу години, затоа што дарвинистите во нивните публикации постојано инсистираат да зборуваат за т.н. преодни форми ,кои според нив потврдуваат за еволуцијата. МЕЃУТОА, НИТУ ЕДНА ОД ФОСИЛИТЕ НЕ Е МИНЛИВА, иако дарвинистите се потрудиле пак да ги измамат луѓето.

350 милиони фосили се реални примери кои датират пред милиони години. Она што всушност тие покажуваат е дека живите суштества останале непроменети за милиони години. Други фосили припаѓат на формите на животот кои некогаш постоеле , но кои се водат за исчезнати. Фосилите покажувале дека овие облици поседувале неверојатна сложеност и спектар на стотици милиони години. Ова е доказ за научно опаѓање на Еволуцијата.

Секоја гранка на науката го потврдува крајот на Еволуцијата. Секое ново научно откритие ја фрла Еволуцијата. И двете судења во кои ние сме се концентрирале, значи падот на Еволуцијата пред протеините и фосилите е доволна за да се дискредитира нивната Еволуција. Повторно различни основни прашања ќе бидат споменати во страниците во продолжение, главно како одговор на еволуциските тврдења.

  ЖИВИТЕ ФОСИЛИ ЈА ПОБИВААТ ЕВОЛУЦИЈАТА  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Шпекулацијата за имагинарна човечка еволуција е клучна компонента на дарвинистичката измама

Диктатурата на Дарвинизмот која има доминација во светот со години успеа преку медиумите со монополизирано дарвинистичко влијание да го измами човештвото, споредувајќи го човекот со мајмун. Речиси сите откриени мајмунски фосили беа користени како подршка на ваквата измама. Но сепак,фосилите пријавени како доказ за еволуцијата подоцна покажаа дека му припаѓаат на еден нормален и општ мајмун. Секако дека ова е еден познат дарвинистички трик. Со цел да се нагласи сличноста помеѓу мајмуните и луѓето, дарвинистите земат еден мајмун и прават настапи на различни форми, обидувајќи да не убедат на мајмунските вештини за учење и употреба на различни алатки.

Точно е дека мајмуните имаат некои карактеристики слични на оние на луѓето. Но, тоа не го менува фактот дека луѓето и мајмуните се сосема различни суштества. Со дозвола на Господ, мајмуните никогаш нема да бидат ништо повеќе од мајмуни, се додека ќе постојат во овој свет. Без разлика колку се обучени, тие никогаш нема да бидат во можност и состојба да размислат како човек, да разберат, протолкуваат, осудуваат, да бидат во состојба да ги предвидат работите, да покажуваат интелектуално однесување, дејствување на планиран начин, да имаат свесно однесување а уште помалку да бидат во состојба да зборуваат. Без разлика колку многу ги повторуваат нивните напори, сепак мајмуните никогаш нема да бидат во можност да дизајнират авиони, да пишуваат поезија, или пак да ги проучуват човечките суштества во лаборатории. Ова е вака бидејќи, еден примат е живо суштество со анатомски карактеристики што го прави него посебен и создаден од Господ. Фактот дека тој поседува неколку вештини, не е доказ на тврдењето дека тој ( мајмунот) е претходник на човекот.

Душата што ГОСПОД - АЛАХ им ја дадол како благослов на луѓето е тоа што ги прави нив човечки суштества

Дарвинистите се обидуваат да не терат да заборавиме на главната разлика помеѓу луѓето и мајмуните. Човекот е живо суштество способно да каже : “ ЈАС СУМ“ , кој е свесен за своето постоење, и способен да размислува за причината за неговото постоење и за да пресудува. Човечките суштества поседуваат дух. Поради оваа причина, човекот е живо суштество сосема различна од другите форми на животот. (http://darwinistsdilemma.com)

Ниту еден материјалистички израз не е во состојба да даде објаснување за премин од една животна форма без свест, во друга форма на живот полна со душа и свесна за нејзино постоење. Тоа е она за што дарвинистите одбиваат и не сакаат да зборуват, а исто времено им предизвикува голема болка и очај во врска со човековата еволуција.

Затоа сите тврдења во врска со човековата еволуција толку многу пропагандирани во дарвинистичките публикации се сметаат како лажни. Како прво, дарвинистите треба да го пресматат она што ги прави луѓето човечки суштества. Значи, тие поседуваат дух, кој им овозможува да осудуваат и да донесуваат одлуки. Но сепак, тие не се во состојба да обезбедат било какво објаснување за ова тема. Всушност, потеклото на свеста, душата што ги прави човечките суштества луѓе му припаѓа на Господ – Алах. Што значи дека Алах ги благословил луѓето со самиот факт што ги направил нив различни од сите други форми на животот. Дарвинистичката измама останала без зборови и се чуствува доста збунета во врска со оваа проблематика.

Алах открива во Куранот дека го создал човекот од неговиот дух.

“Тој кој ги создал сите нешта, додека создавањето на човекот го започнал со кал. После тоа направи неговото семе да произлегуваа од една слаба точка на водата. После тоа, Тој го обликува во (матката) и од своја страна му дава живот на него, исто така Тој не снабдува со слух, вид и срце, додека малку е тоа што вие сте му забалгодарни“. ( Es – Sexhde : 7 – 9 ).

Случајните мутации го уништуваат животот и не можаат да произведуваат меѓусебни компатабилни органи.

Дарвинистите тврдат дека живите суштества се развиваат, како резултат на случајните мутации, и дека слепите и несвесните мутации растаат во сите славни форми на животот кои сме во можност да ги гледаме во Земјата денес.

Оваа изјава претставува сериозна логичка недоследност.

Мутациите претставуваат скршеници, повреди и поместување како резултат на зрачење или хемиски дејства во АДН , јадрото на живите клетки каде се задржани сите генетски информации. 99% ОД СИТЕ МУТАЦИИ ИМАТ ШТЕТНИ ЕФЕКТИ ВРЗ ОРГАНИЗМОТ , ДОДЕКА ОСТАНАТИIOT 1% НЕМА НИКАКОВ ЕФЕКТ.

 • Според дарвинистите мутациите треба да произведуваат промени кои се меѓусебно пропорционални и во соогласност насекаде низ телото.
 • На.пример: според тврдењата на еволуционистите ако десното уво е формирано од страна на мутациите, како што тие укажуваат , тогаш случајните мутации би требало да произведуваат второ уво на левата страна со исти карактеристики. Кула, чекан и зенгија заедно мора да делуват совршено.
 • Случајните мутации исто така, треба да создаваат коронарен вентил на двете страни според дарвинистичките тврдења. Мутациите треба да произведуваат вентили во совршени форми и тоа само во одредени места и истовремено во еднаква хармонија.
 • Во спротивно ќе постоеше огромна нерамнотежа, и резултатот ќе беше специјално суштество со едно уво со глава надолу, со различни заби, со едно око во нос и друго око на челото. Но, бидејќи не постои таква нерамнотежа во животот, дарвинистите тврдат дека мутациите треба да произведуваат сешто во една совршена симетрична форма и конзистентно меѓусебе.
 • Но, фактот дека 99% од мутациите се штетни додека 1% не е воопшто ефикасен го прави невозможно за нив да бидат во состојба и можност да произведуваат органи кои ќе се сметаат како рационални, хармонични и симетрични во исто време.
 • Влијанието и ефектот што мутациите го имаат над една редовна структура е како од прилика насилство врз еден објект со автоматксо оружје, со што е нормално дека ако ќе го погодиме ќе биде уништен. Фактот што еден куршум нема ефект или уништува веќе постоечка инфекција не менува ништо. Организмот во секој момент е уништен од страна на 99 куршуми што го закануват него.

Науката е анти – дарвинистичка, и анти – атеистичка

Еволуцијата е научна измама. За многу години дарвинистите науката ја користеле со цел да ги измамат луѓето во врска со еволуцијата. Сепак , НАУКАТА Е НЕПРИЈАТЕЛ НА ДАРВИНИЗМОТ, НАУКАТА Е ПРОТИВ АТЕИЗМОТ, НАУАТА Е АНТИ-КОМУНИСТИЧКА, АНТИ-МАРКСИСТИЧКА, НАУКАТА ЈА УНИШТУВА МАРКСИСТИЧКАТА, АТЕИСТИЧКАТА И ДАРВИНИТИЧКАТА МИСЛА.Науката му даде силен удар на пропагандата на дарвинизмот. Науката ја победи еволутивната измама што луѓето биле индоктрирани со години. Науката ги уништи темелите на филозофскиот атеизам, го уништува дарвинизмот каде и да оди. Затоа науката претставуваа ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ КАТАСТРОФИ НА ДАРВИНИЗМОТ.

Науката е тоа која покажа дека протеините не можат да се формират случајно.

Науката е тоа која го откри вондредниот свет на клетката и покажа дека ова не можело да еволуирал случајно.

Науката е тоа која покажа дека повеќе од 350 милиони фосили кои беа откриени никогаш не еволуирале.

Науката е тоа која ја откри комплексноста на живите суштества и покажа дека тие не би можеле да постојат преку еволуцијата.

Науката е тоа која ги претстави славните фосили од периодот на Камбриан. Затоа самата наука ги има дадено доказите за уништување на еволуцијата и сеуште продолжува да го стори тоа. Сите дарвинистички барања се распадна пред науката.

Науката го дава прекрасниот заклучок кој целосно ги одбива дарвинистите кои се обидуваат да ги маскирнаат нивните сопствени лаги, велејќи "Еволуцијата е наука".Не само што науката му служи на верата, но тоа е повеќе обезбедување на докази за постоењето на Семоќниот ГОСПОД - АЛАХ. Науката е за оние кои веруваат во Господ . Науката е во корист на вистинските верници. Овој факт стана најголемиот кошмар за сите дарвинисти бо 21-от век.

" Господ не се двоуми да земе за пример било тоа комарец или нешто уште по ситно од тоа. Што се однесува до оние кои веруваат, знаат дека примерот навистина доаѓа од нивниот Господ, додека оние кои не верувале ќе речат: " Што сакаше Господ да каже со овој пример"? Тој со тоа губи многу, со тоа води кон прав и вистински пат, но со исклучок на оние кои се бунтовни и нечестиви. Тој со тоа не губи ништо друго. ( El – Bakare, 26).

Еј луѓе еве еден пример: убаво слушнете го: Оние кои ги обожавате на вистина на место на Алах, тие не се во состојба да создават ниту една мува, и да се соберат сите за таа цел. И барателот е слаб ( El – Haxh,73).

Како УСПЕА Дарвинизмот да го Доминира Светот?

Идеологијата на Дарвинизмот е една идеологија целосно базирана во измама и еден примитивен начин да се докаже дека целиот живот дошол во постоење случајно. И покрај фактот дека постоеше целосна ирационалност во неа, оваа лага или измама успеа да доминира низ целиот свет, нивните влади, училишта, уиверзитети, научни кругови, работни места, весници, списанија, радио канали и ТВ станици..


Micheal Reiss, директор на образованието во Британската Кралска Академија, беше избркан од својата позиција веднаш откако тој дал предлог, креационизмот да биде вклучен во наставната програма во училиштата.

Дr. Gavriel Avital, Министерство за образование и шеф на оделот на науката, го тргнале од неговата работна позиција, поради неговите дела и вербалните изјави со што Еволуцијата ја стави во прашање.

Владеењето на дарвинистичката диктатура заснована е врз обврска, деспотизам, закана и угнетување, невозможно е профеоср кој му се спротивставува на теоријата на Еволуција да предава во било кој университет во светот. НИТУ ЕДЕН МИНИСТЕР ВО СВЕТОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЈАВИ ДЕКА Е ПРОТИВ ДАРВИНИЗМОТ, НИТУ ЕДЕН НАСТАВНИК НЕ СМЕЕ ДА ИМ КАЖЕ НА НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ ДЕКА ТЕОРИЈАТА ЗА ЕВОЛУЦИЈА Е ИЗМАМА, А УЧЕНИЦИТЕ ИСТО ТАКА ,НЕ СМЕАТ ДА ИМ КАЖААТ НА ПРОФЕСОРИТЕ ДЕКА НЕ ВЕРУВААТ ВО ЕВОЛУЦИЈАТА КАКО ТЕОРИЈА. СЕКОЈ ПРОФЕСОР ИЛИ НАСТАВНИК КОЈ ЈАВНО ЌЕ ИЗЈАВИ ДЕКА НЕ ВЕРУВА ВО ЕВОЛУЦИЈАТА, АВТОМАТКСИ ЌЕ БИДЕ ОТСРАНЕТ ОД НЕГОВАТА ПОЗИЦИЈА. Невозможно е еден анти – еволуционистен министер да остане во влада. Навистина се до ден денеска речиси ништо не е конкретно постигнато во врска со предавањето на Креационизмот покрај еволуцијата во голем број училишта низ целиот свет.

Познати печатни организации ТРЕБА ДА ПОСЕДУВАТ ИЗВЕШТАИ во врска со лажните фосили како докази на еволуцијата. Тие треба да ја одиграат својата улога во ова измама, во спротивно на нивната кариера ќе му дојде крајот. Невозможно е еден професор или научник кој цел живот ја подржал теоријата на Еволуција, дури и да сфатил дека таа била лажна теорија, да излезе јавно и да изјави бидејќи со тој факт ќе ги изгуби сите дотогашни пријатели. И тоа ќе биде невозможно за него повторно да се најде во научните гругови.

НЕКОИ ДРУГИ ПРОФЕСОРИ ИСТО ТАКА БЕА ИЗБРКАНИ ОД НИВНИТЕ РАБОТНИ МЕСТА ПОРАДИ ПОДРЖУВАЊЕ НА ФАКТОТ ЗА СОЗДАВАЊЕТО
   
 

Користената метода се смета како обврска, деспотизам и закана. Поради заканите и деспотичките политики, луѓто не биле во можност отворено да ги искажаат нивните приговори и забелешки во врска со Дарвинизмот. Сите можни методи беа користени со цел да се спречи негирањето на Дарвинизмот. Лагите често беа гласно кажани.

Теоријата на Еволуцијата, која создаде толку многу катастрофи во светот, исто така има за цел спречување во развојот на науката.

Милиони долари денес се потрошени со цел подржување на студиите за Еволуција. Проучување на Еволуција значи, потрошување на едно богатство за производство на нови измами и лаги и нивна дистрибуција до печатните медиуми. Овие пари кои ќе беа користени за научен напредок, и напредок во областа на медицината, третман на рак, Алцхајмеровата болест или кои ќе беа користени за да им го спасат живовот на милиони луѓе кои умираат од глад во Африка им биле земени на невините луѓе и беа потрошени за измама.

Еволуцијата е најголемата измама во последните 150 години, проширана е низ целиот свет и со помош на техниките на дарвинистичката диктатура кај луѓето е предизвикан масовен хипнотизам. Како што гледаме Дрвинизмот ужива глобална подршка не затоа што е научна, туку затоа што луѓето се принудени и условени да веруваат во тоа. И сето ова со една голема лубомора се заштитува од дарвинистичката диктатура. Луѓето не треба да бидат изненадени од фактот што повеќето луѓе ја подржуваат оваа теорија, бидејќи многу од овие луѓе не се свесни дека Дарвинизмот е само една голема измама. Додека, оние кои се свесни дека Дарвинизмот е една измама од стравот да не ги изгубат нивните работни места или предизвикуваат непријателски кризи продолжуваат да ја подржат оваа лажна теорија. Глобалната доминација и скапаните основи на оваа лажна теорија понудени од страна на дарвинистичката диктатура, еден целосен сатански систем, еден по еден секој ден се уништуваат. Со дозвола на Господ - Алах целосното отстранување на теоријата на еволуцијата се случува токму сега и за кратко време ќе биде елиминирана во целост.

Атлас на создавањето и дарвинистите кои ја изгубија вербата во својата идеологија

Кога на едно лице затворен во една соба му се вели дека : "надвор е темно" постои веројатност од 50% дека тој ќе ни верува. Но, кога тој преку една мала дупка ќе успее да ја гледа светлината надвор, тогаш е невозможно да верува веќе во такво нешто.Anne Brasseur, политичар од Луксембург поднесе извештај на Европската Комисија со седиште во Страсбург, со што го покрена Атласот на Создавањето, за да им го покаже на присутните новинари и продолжи понатаму додавајќи дека:

"Харун Јахја е еден турски креационист. Ова е првиот том. Постојат уште две други. Овој Атлас е испратен низ цела Европа. Во два јазика, англиски и француски јазик. Тој тврди дека теоријата на Еволуција е лага и дека Дарвинизмот е водечка причина за теророт и за диктаторите на 20-от век".

Дарвинистите во моментов се неоѓат во една многу тешка состојба. 150 години по ред, успеа да ја маскират лагата за Еволуцијата како и тоа распоредувајќи ја со науката. Лагите беа повторени со интензивна индоктринација, визуелни ефекти и хипноза. Не очекувајќи со појавувањето на ''Атласот на Создавањето'', веќе беше невозможно да се убедат луѓето дека еволуцијата постоји. Ниту еден од дарвинистите не може да го негира животот на илјадници фосили прикажани во Атласот на Создавањето.

Кога излезе на виделина овој Атлас, француските медиуми кои се сметаат меѓу најголемите подржувачи на дарвинизмзот, премногу се исплашија од овој Атлас, нарекувајќи го како: "најголемата катастрофа во француската историја", "несреќа слезе од небото", "100 години од цивилизацијата се урнале".

Европскиот дарвинистички парламент, ја смета ова книга како најголема пречка за учењето на еволуцијата со што покрена и голема паника, но преку стотици дарвинизстички прес организации – медиуми беа принудени да ја прифатат неверојатното влијание на Атласот.

Атласот на Создавањето е важен за зајакнување на сите верници


Глобалната диверсификација на г – дин Октар (Харун Јахја) за фактот дека дури ниту еден протеин не може да се создаде случајно и неговите докази со Атласот на Создавањето, каде милиони животни форми никогаш не се менувале, се смета како највлијателна активност за крај на Еволуцијата.Благодарение на овој голем успех побожните муслимани, христијаните и евреите стана способни да делуваат слободно со што стекна самодоверба. После скапоцените активности на г – дин Октар кои беа насочени кон отстранување на еволуцијата, овозможено е да се одржуваат КОНФЕРЕНЦИИ ЗА ДЕФИНИРАЊЕ НА ЛАЖНАТА ПРИРОДА НА ЕВОЛУЦИЈАТА И ДА СЕ ПОВИКУВААТ ЛУЃЕТО КАЈ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕНИ БАЗИ ВО САД ДА ВЕРУВААТ ВО ЕДИНСТВОТО НА ГОСПОД, КАКО И ЈАВНО ДА СЕ ДЕКЛАРИРА ОВОЈ ФАКТ НА АБТОБУСИТЕ ДВИЖЕЈЌИ СЕ СЛОБОДНО НИЗ УЛИЦИТЕ ВО ЛОНДОН ВО КОИ ПИШУВАШЕ '' ГОСПОД ПОСТОИ ''.

Конференции за "Создавањето – Креационизмот" каде присуствуваа илјадници луѓе се одржаа во Канада, Америка, Швајцарија, Белгија, Германија, Австралија, Нов Зеланд, Франција, Данска, Шведска, Индонезија, Малезија, Сингапур, Дубаи и многу други места, додека телевизиските станици и весниците ги објавија овие огромни постигнувања низ целиот свет.

Веднаш по овој голем успех неколку дарвинисти се разочараа и почна да не веруваат веќе во дарвинизмот. Тие немаа сила да ја бранаат веќе измамата која ја извршија за многу години исто така не беа во можнозт да излезат пред јавноста со нови лаги. Дарвинистичките весници се затворија еден по еден, не од финансиски причини, туку затоа што тие едноставно веќе престанаа да веруваат во еволуцијата. Дарвинистичката пропаганда – единствениот извор на силата на дарвинизмот заврши во тишина. Дарвинистите кои ја донесоа еволуцијата во секој случај користејќи ги различните техники на пропаганда, одеднаш падна замолчени и веќе не се во состојба да се посрамотат повеќе.

Постери на автобуси во Лондон го промовират Атласот на Создавањето

КОНФЕРЕНЦИИ ЗА ФАКТОТ НА СОЗДАВАЊЕТО ЗАСНОВАНИ ВРЗ ДЕЛАТА (РАБОТИТЕ) НА г – дин АДНАН ОКТАР, ПОКАЖАА ГОЛЕМ ЕХО НИЗ МНОГУ ПОЗНАТИ СВЕТСКИ ГРАДОВИ.
Швајцарија – Лозана Швајцарија – Лозана
Германија – Лунен Франција – Париз
Медал кој му беше доделeн на г – дин Аднан Октар, за време на Конференцијата одржана во воздухопловната база во Сан Антонио, САД.

Вратата на ослободувањето од ударот на дарвинизмот е секогаш отворена.

Сите погрешни религии во последно време, се наоѓат во еден страшен и огромен колапс, токму сега во времето во кое живееме и во која Хазрат Махди (а.с) и Пророкот Исус ќе се појават. Никој не може да го запрее овој колапс. Ова е законот на Семоќниот Господ – Алах. Господ во моментов ги прави делата на г – дин Октар како јасен инструмент во овој широк и сопфатен колапс. Сите оние луѓе кои слепо верувале во Дарвинизмот ќе се покаат за лажната позиција во која се наоѓале. Но, никогаш не е доцна се разбира со подршка на вистината да се прифатат грешките и поразот.Затоа сите дарвинисти кои станаа свесни дека Дарвинизмот всушност е голема измама, имаат можност да се корегират себеси и нивните страшни и огромни направени грешки, на кои им ги посветија животите се до ден денеска.